nedeľa 7. júla 1996

Jadran 96 - More, už ho vidno?


Hurá Jadran alebo ach tá vojna

Poznámka na úvod: Chorvátsko bol náš prvý väčší výlet na bicykľoch do zahraničia. Trval 18 dní počas ktorých sme navštívili 5 štátov (SK, A, SLO, HR, H) a prešli 2000 km. Bola to naša škola cykloturistiky, ale aj tu platí, že učiť sa je stále čo.


DEŇ ÔSMY (More, už ho vidno?)


Keďže sme sa blížili k moru cesta dolu kopcom bola veľmi príjemná. Po tých "horských prémiách" nám jazda dolu kopcom padla naozaj veľmi vhod. Veľmi sme sa tešili, že si budeme môcť konečne skočiť do mora. Už z diaľky bolo vidieť ale i cítiť more. Tunajšie chorvátske pobrežie vypadá pekne. Na každom kroku je vidieť, že turistickému ruchu sa tu darí.

Rijeka, po Pule možno najznámejšie prímorské mesto v tejto oblasti sa nám z pohľadu zaujímavostí zdala veľmi fádna. Ošarpané vysoké paneláky so závesmi a tienidlami na balkónoch, to bolo asi jediné čo som si zapamätal. Vlastne nie, ešte sú to rozbité cesty a zaujímavo situované futbalové ihrisko na pláži so sedačkami vytesanými v skalnatom brale. Zaujímavo to môže vypadať, keď sa tam hrá nejaký zápas. Sám si myslím, že omnoho zaujímavší je pohľad na ihrisko z mesta ako s tribúny >>.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára