nedeľa 7. júla 1996

Jadran 96 - no teda, kopce


Hurá Jadran alebo ach tá vojna

Poznámka na úvod: Chorvátsko bol náš prvý väčší výlet na bicykľoch do zahraničia. Trval 18 dní počas ktorých sme navštívili 5 štátov (SK, A, SLO, HR, H) a prešli 2000 km. Bola to naša škola cykloturistiky, ale aj tu platí, že učiť sa je stále čo.


DEŇ ŠTVRTÝ (no teda, kopce)


Ráno sme znovu vstávali o niekoľko tých uštipnutí bohatší, ale stále dobre naladení a odhodlaní zdolať prvé rakúske kopce. Táto oblasť rakúska je naozaj veľmi pekná a je vidieť, že ľudia sa tu o to starajú. Po chvíli jazdy sme sa cítili ako na hojdačke, raz hore, potom dole a zase hore, potom dolu a zase hore, až ma šiel z toho šľak trafiť.

Z Wiener Neustadt sme si to potom namierili smerom na Aspang Markt a ďalej na Graz. Tvrdá makačka, samý kopec. Keďže sa nám "skončila" mapa Horného Rakúska chvíľu sme jazdili len tak naslepo, podľa hlavných ťahov, nie však nadlho. V jednom malom mestečku v informáciách sa nám podarilo zohnať mapu - zadarmo. Tentokrát sme pre zmenu prenocovali blízko cestného odpočívadla v lesíku - hurá konečne tu neštípali komáre >>.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára