nedeľa 7. júla 1996

Jadran 96 - a sme v rakúsku


Hurá Jadran alebo ach tá vojna

Poznámka na úvod: Chorvátsko bol náš prvý väčší výlet na bicykľoch do zahraničia. Trval 18 dní počas ktorých sme navštívili 5 štátov (SK, A, SLO, HR, H) a prešli 2000 km. Bola to naša škola cykloturistiky, ale aj tu platí, že učiť sa je stále čo.


DEŇ TRETÍ (a sme v rakúsku)


Ráno krásne doštípaní sme vstali a pobrali sa do slovenského Ríma - Trnavy. Keďže práve dozrievali višne, cestou do Modry sme sa jednoducho zastavili pri ceste a napráskali sa neuveriteľným množstvom višní. Sám som bol prekvapený, že mi z nich nič nebolo. V Bratislave sme doplnili nejaké tie zásoby a hurá k susedom do Rakúska.

Na hraničnom prechode Petržalka - Berg sme sa dali do pucu. Bolo už aj treba, veď to bol náš tretí deň a k susedom sa patrilo prísť pekne oholený a upravený. Tu sme sa aj rozhodli, že nepôjdeme do Viedne, ako sme plánovali (z veľkých miest je ťažké dostať sa von a zabije to veľa času), ale rozhodli sme sa pozrieť si jazero Neusiedler See, konkrétne Neusiedl a. See. Naozaj krásne miesto, odporúčam ho navštíviť. My sme vbehli priamo do nejakého areálu bez toho, že by sa nás niekto na niečo pýtal. Všade navôkol bol krásny anglický trávnik a voda bola čistá a veľmi príjemná. Tu sme sa okúpali, umyli a pobrali sa ďalej, veď viete, k moru. Dosť dlho sa nám nedarilo nájsť vhodný pľac na prenocovanie. Dedinky boli blízko jedna pri druhej a my sme sa akosi stále báli, že sme na očiach. Keďže sa však už zotmievalo vbehli sme jednoducho do sadu blízko cesty. Jediné čo sme vtedy chceli bolo byť rýchlo v stane. Dovtedy som niečo také nevidel. Na vrchnej sieťke stanu neuveriteľné množstvo komárov snažiacich sa dostať k nám, asi sme vtedy vypadali
naozaj sladko:-)).


Nejaký prípravok proti hmyzu sa ti na ceste určite zíde.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára